کارشناسی گیاه پزشکی
نیروی انسانی متخصص کارآمد و متعهد در رشته گیاه پزشکی به منظور بالا بردن عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی دستیابی به خودکفایی در این زمینه و تامین غذای سالم برای جمعیت رو به افزونی کشور لازم است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربیات خود مهار و مدیریت آفات و عوامل بیماریزای گیاهی را به طور علمی امکانپذیر کرده از امکانات موجود کشور حداکثر استفاده را برای کاهش خسارت ناشی از عوامل فوق بنمایند. همچنین در امور مربوط به اجرای طرح های تحقیقاتی آموزش در دبیرستان های کشاورزی خدمت در سازمان ها و ادارات کشاورزی مدیریت شرکت ها و کلینیک های گیاهپزشکی برنامه ریزی گیاهپزشکی خدمت نمایند.
دوره کارشناسی رشته گیاه پزشکی به رشتههای گفته میشود که حاوی مجموعه اطلاعاتی از علوم و تکنولوژی در زمینههای شناخت آفات و عوامل بیماریزای گیاهی و اصول و روشهای مبارزه با آن عوامل باشد هدف از ایجاد این رشته تربیت کارشناسانی است که علاوه بر داشتن معلومات علمی و فنی کشاورزی عمومی علوم پایه پزشکی و علوم مربوط به شناخت آفات و عوامل بیماریزای گیاهی را در حد این دوره به صورت نظری و عملی فرا گرفته و با فنون و روشهای مختلف حفظ محصولات کشاورزی و همچنین مبارزه با آفات و عوامل بیماریزای گیاهی نیز به صورت علمی و کاربردی آشنایی کافی پیدا کنند. همچنین بتوانند به عنوان مدرس در دبیرستانهای کشاورزی کارشناس اجرایی تحقیقات در مراکز پژوهشی کشاورزی مسئول فنی کلینیک های گیاهپزشکی و مدیر و مجری امور حفظ نباتات در موسسات دولتی و خصوصی بخش کشاورزی منشاء خدمت باشند.
نقش و توانایی فارغ التحصیلان
فارغ التحصیلان این دوره به علت وجود دوره های کارشناسی ارشد رشته های حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی گیاهی و همچنین دوره دکترا رشته های حشره شناسی کشاورزی و گیاهی می توانند در صورت داشتن شرایط لازم تا کسب آخرین مدارج تحصیلی در ایران ادامه تحصیل دهند. همچنین می توانند به عنوان کارشناس اجرایی و یا تحقیقاتی در موسسات و ارگان های مربوطه نقش و توانایی خود را ایفا کنند.
ضرورت و اهمیت دوره
با توجه به اهمیت روزافزون آفات عوامل بیماری زای گیاهی و نقشی که این موجودات در کاهش محصولات کشاورزی دارند تربیت کارشناسان جهت شناخت و ارائه راه های مبارزه موثر و اقتصادی با عوامل فوق در مناطق مختلف کشور بسیار ضروری است. در بیت این افراد گامی در جهت بالا بردن بازده محصولات و در نهایت گامی در جهت میل به خودکفایی کشور است. این کارشناسان به دلیل داشتن اطلاعات عمومی کشاورزی احاطه لازم فنون مبارزه با آفات قدم قدم علیه محصولات کشاورزی می باشند. کارشناسان به منزله حلقه های زنجیر خواهند بود کشتکاران و زارعین در روستاها از یک طرف و مراکز تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی از طرف دیگر ارتباط لازم را برقرار کرده و نتایج تحقیقات گیاهپزشکی را عملاً در مزارع و روستاها پیاده خواهند کرد.
